Malý dárek připravila pražská zoo také všem rodičům – děti mají 24. prosince vstup pouze za 1 korunu. Zoo je otevřena do 14 hodin. Každý návštěvník, který se rozhodne pražskou zoo navštívit v pondělí 23. prosince, bude mít v rámci tzv. Happy Mondays vstupné za korunu!

Na Štědrý den se můžete těšit na tato komentovaná krmení:
10.00 hrabáči
11.00 tučňáci
12.00 velbloudi
13.00 kočkovité šelmy
13.30 lachtani

Největším lákadlem se jistě stane pětiměsíční mládě tygra sumaterského, které bude v pondělí 23. prosince poprvé k vidění ve znovuotevřeném pavilonu kočkovitých šelem. Malý tygří klučík se narodil 28. července tygřici Surami. Své 1. narozeniny dnes slaví gorilí sameček Nuru. Celkem mohou návštěvníci v pražské zoo vidět 4804 zvířat 696 druhů.

Do zoo můžete i s vašimi psy, pro ty je určeno vstupné 100 korun. Každého psa ovšem musí vždy doprovázet jedna dospělá osoba. Ale pozor, s jiným zvířetem vás do zoo nepustí, takže např. s fretkou na obojku máte smůlu. Oficiálně sice musí mít pes platný očkovací průkaz, ale ještě se mi nestalo, že by ho u vstupu někdo vyžadoval. V zoo jsou pro psy misky na vodu a různá pítka a také koše s papírovými sáčky na trus. Psi nesmějí do pavilonů a dětského areálu.


.
.
.
.

Na Štědrý den můžete v zoo dokoupit poslední vánoční dárky – trička, mikiny, plyšáky, kalendáře, ale také adopční certifikáty. Již tradiční marketingová kampaň Zoo Praha Adoptuj mě, jejímž cílem je nabídnout návštěvníkům netradiční dárek a přispět na chov zvířat, přináší v letošním roce velkou novinku – adoptivním rodičům nabízí možnost zúčastnit se soutěže o exkluzivní výhru.

„Každý, kdo od 1. listopadu do 31. prosince 2013 adoptuje jakékoliv zvíře z pražské zoo, se může zúčastnit jedinečné soutěže o zájezd do Keni,“ vysvětluje Vít Kahle z útvaru pro kontakt s veřejností. „Zájezd pořádá cestovní kancelář ČEDOK v lednu či únoru 2014 a je určený pro dvě osoby.“

Jak se stát adoptivním rodičem?

K tomu, abyste se stali adoptivním rodičem, vám stačí vyplnit elektronický formulář na http://www.zoopraha.cz/jak-pomoci/adopce-a-sponzorstvi, nebo jeho tištěnou verzi v informační kanceláři při hlavním vchodu do zoo a zaplatit příslušnou částku. Sponzorství i adoptivní rodičovství můžete rovněž věnovat jako dárek. V tom případě vyplňte darovací verzi formuláře. Obdarovaný získá všechny výhody plynoucí ze sponzorství či rodičovství, zatímco platbu uhradíte vy. Adoptivní rodičovství i sponzorství trvá 12 měsíců.

Pár vět o historii pražské zoo

První výzvy ke zřízení zoologické zahrady v Praze se objevovaly již v 19. století, např. v roce 1881 vyšla v novinách výzva hraběte Sweerts Šporka. Ale až v roce 1931 prošli branou zoo první návštěvníci. Už tehdy získala zoo první převalské koně a první lvici. Za rok dorazili do Prahy tygři a za další rok slon. A už v roce 1933 se narodila první tygřata. Hned po válce se přestěhovala z rozbombardovaného Berlína hrošice Zuzana.

Informace ze stránek www.zoopraha.cz