Za tu dobu už se tady vystřídaly všechny generace od právě narozených až k praprarodičům. A největší námahu zažily jejich bránice. V pekelné škole, u vodníka, v ježibabině kuchyni, při módní přehlídce. Autoři nápadu dokázali realizovat svůj sen o české pohádce, v historické budově bývalého Okresního soudu a skláren a navíc s vtipem! Otázky kam na výlet nebo kam o víkendu s dětmi, máte tak vyřešené!

A teď už vstupte do pohádky…

Princezny, rytíři, bludičky, králové a královny i pan Vigo se prochází po nádvoří pohádkové říše v kostýmech a vítají malé i velké návštěvníky. Cesta pohádkovým sklepením bude hodně dobrodružná. Už na začátku je třeba najít odvahu sestoupit do místnosti krále, či kouzelníkovi laboratoře. Oddych čeká v zahradě s vodopádem a potokem, kterým asi jezdí místní vodník na sraz všech hastrmanů do Třeboně. Labyrint ze skříní nutí hledat cestu ven. Ale hlavně vede k báječným sousedům, ježibabě a čertovi. Tihle dva si potrpí na zpěv a tak si i s vámi budou chtít možná i zatancovat. Každopádně si s nimi popovídejte. Určitě dostane zabrat vaše bránice. Aby ne! Nejdřív totiž musíte čerta odvázat od pekelné váhy, kam ho přivázala ježibaba za ocas. Na konci čeká sladká odměna v podobě pokladu.

Čeká vás zábava na celý den

Návrat na pozemský svět může být sladký díky místní cukrárně. Nebo tvořivý díky dílnám. Herna zabaví menší děti, hlavolamy zase ty větší. Všichni potom míří do druhého patra ke zbrusu novým obřím společenským hrám. Ty dokonce od letošního roku drží rekord! Jako největší jsou zapsány do České knihy rekordů. Kostky, kuličky, domino, pexeso, logik, člověče nezlob se, dáma vás zabaví v případě, že počasí se rozhodne vás nepustit k vodě. Letošní prázdniny už ve Fábule zažily návštěvu Michaely Kuklové i kouzelníka. Každý den se hraje pohádka a ještě přijde na řadu dobrodružná cesta Karla IV. s úkoly ze středověku a testem staročeštiny, čokoládový festival a bytosti z českých pohádek v doprovodu princezny Arabely. Zahrňte Fábulu mezi své tipy na výlet. V areálu stojí i loupežnická hospoda pro vaše občerstvení, zvěřinec a prolézačky.