Velké cestovní kufry na kolečkách jsou tzv. odbavená zavazadla, jsou to cestovní kufry, ke kterým během letu nemáte přístup. Příruční zavazadlo, například malý kufr na kolečkách, je zavazadlo, které si cestující bere s sebou na palubu. Stejně jak se liší velikostní a váhové limity těchto zavazadel, liší se i seznam věcí, které si můžeme do zavazadel zabalit. Do příručního zavazadla si můžeme vzít podstatně méně věcí, než do toho odbaveného.

Odbavené zavazadlo

Největším omezením pro cestovní kufry, které budou v podpalubí, jsou ty váhové a rozměrové. Nicméně do těchto kufrů nepatří střelné zbraně, výbušniny a toxické látky. Některé letecké společnosti nedovolují do kufru zabalit ani zapalovače na jedno použití nebo samozápalné sirky bez škrtátka. Cestovní kufry jsou ponechány zaměstnancům letiště a ty je vkládají do letadla, většinou s nimi není zacházeno příliš šetrně, proto je lepší v nich nenechávat křehké věci nebo počítače a další.

Příruční zavazadlo

Na rozdíl od zapsaného zavadla se do kabinového zavazadla (batoh, kufr do letadla, taška s notebookem, kabelka, apod.) nesmí brát poměrně hodně věcí. Jsou to věci, kterými byste mohli ohrozit své okolí. Dále jsou to tekutiny, jedná se o jakýkoliv „tekutý“ předmět (parfém, nápoj, krém, sprej, zubní pasta, jelení lůj, aj.). Tyto produkty můžete mít v příručním zavazadle, pouze pokud máte množství menší než 100 ml. Výjimkou se stávají léky, na které máte lékařské potvrzení, nebo například dětská výživa. Tyto předměty musíte mít zabaleny do uzavíratelného plastového sáčku, ve kterém nemůže být více než 1 litr tekutin. Co se týče zapalovače, tak ten si na palubu vzít můžete, ale pouze jeden a musí být umístěn ve stejném sáčku jako tekutiny. Zákaz platí například i pro vývrtky, světlice nebo kleště a kladívko.