Dovolenou si zaslouží každý z nás

Celý rok se za něčím honíme, chodíme do práce, staráme se o rodinu i domácnost. Na sebe si sotva najdeme chvilku, pak se divíme, že jsme unavení, vystresovaní a bez nálady. V práci se nám nedaří, doma nám stačí málo a vybouchneme. Dovolená a odpočinek je třeba, ideálně se tam o nic nestarat a jen si užívat. Jenže kdo by si dovolenou užil, kdyby se bál, že se tam může něco stát a místo návratu do práce budete třeba ležet doma s nohou v sádře.

Cestovní pojištění by mělo být samozřejmostí

Ať už se chystáte kamkoli, bez cestovního pojištění byste vyrážet neměli. Jeho sjednání se vyplatí i na cesty po ČR, přece jenom nikdy nevíte, jestli se na dovolenou vůbec vypravíte a jaké nástrahy tam na vás mohou čekat. V zahraničí se pak i malá nehoda může proměnit v noční můru.

Jezdíte jen s celoročním cestovním pojištěním ke kartě? Abyste nebyli překvapení!
Mnozí z nás si říkají, že na dovolené se jim nemůže nic stát, strávíme ji přece pěkně v klidu, budeme odpočívat a užívat si. No a kdyby se přece jenom něco stalo, máme celoroční cestovní pojištění ke kartě. Dokud ho jednou neotestujeme, ani nás nenapadne, že by nemuselo stačit. Realita je ovšem taková, že tohle pojištění mívá tak nízké limity, že škodu prostě nepokryjí.

Podobně to je i s evropským průkazem pojištění. Žijeme v domnění, že nám zajišťuje ošetření po celé EU. Pravda to sice je, ale dočkáte se ho jen ve státních zařízeních, kde po vás ale stejně mohou požadovat doplatky za léčbu i medikaci.

Co by cestovní pojištění mělo obsahovat?

Základem pojištění na cesty je pojištění léčebných výloh, které pokryje léčbu úrazu nebo nemoc v zahraničí. Kromě toho si můžete sjednat i:

Asistenční služby, díky kterým najdete v každé situaci přítele na telefonu, který vás uklidní a pomůže nepříjemnou situaci vyřešit. 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu a v mateřském jazyce.
Úrazové pojištění, díky kterému za každý den, kdy se léčíte z úrazu způsobeného v zahraničí, dostanete předem domluvenou částku. Ta vám pomůže vykrýt ztrátu příjmu ze zaměstnání.
Pojištění zavazadel, protože stačí chvilka nepozornosti nebo špetka smůly, a vy na dovolenou dorazíte bez svého zavazadla. Nové věci taky něco stojí.
Pojištění odpovědnosti za škody způsobené nedopatřením.
Pojištění storna zájezdu

Víte, že u léčebných výloh je důležité správně nastavit i výši pojištění léčebných výloh? Na letní cesty po Evropě si sjednejte limit alespoň 3 miliony korun, na zimní dovolenou nebo dovolenou mimo Evropu by minimem mělo být 5 milionů korun.

Náš tip: Sjednejte si ho online

Přesvědčili jsme vás, že těch pár ušetřených korun vám za případné starosti nestojí, ale zase řešíte, kde pojištění uzavřít a nezaplatit za něj víc, než je nutné. Máme pro vás dobrou zprávu, cestovní i jiná pojištění můžete uzavřít online.

Zvládnete to za pár minut, smlouvu akceptujete zaplacením pojistného a o nic víc se nemusíte starat. V každém případě si ale nezapomeňte přečíst pojistné podmínky.