Centrum současného umění DOX

Bývalý prezident Václav Havel kdysi řekl, že se DOX stává jednou z nejdůležitějších kulturních křižovatek v Praze. DOX je multifunkční prostor, který vznikl díky soukromé iniciativě přestavbou bývalé továrny v pražské čtvrti Holešovice. Programové zaměření DOXu se od výstavních institucí podobného formátu odlišuje především uměleckými projekty, jejichž součástí je kritická reflexe aktuálních společenských témat, která zahrnuje přesah do dalších „mimouměleckých“ oblastí a disciplín jako psychologie, filozofie, historie, sociologie, politologie atd. Novinkou z loňského roku nad centrem DOX je vzducholoď Gulliver, 42 metrů dlouhá a 10 metrů široká, inspirovaná tvary obřích vzducholodí z počátku 20. století. Nese jméno jedné z nejznámějších postav utopické literatury a je prostorem pro setkávání současného umění s literaturou.

ZOO Praha

Pražská zoo se v anketách o nejlepší zahradu světa pravidelně umísťuje na předních příčkách, v roce 2015 dokonce obsadila v hodnocení cestovatelského serveru TripAdvisor čtvrté místo. Zoo Praha nabízí desítky atraktivních pavilonů a expozic, např. Indonéskou džungli s orangutany a varany, Pavilon goril, Ostrov lemurů, Pavilon velkých želv, Velemlokárium nebo Údolí slonů. Vyhledávaná jsou komentovaná krmení a představení se zvířaty. Pražská zoo nabízí i množství dárkových předmětů, trička, plyšáky, kalendáře atd. Krásným dárkem je i adoptivní rodičovství.

Vinice sv. Klára

Sv. Klára je součástí pražské botanické zahrady. Je to úchvatné místo s výhledem na Trojský zámek a pražské panorama. Posezení na terase je jako zrozené pro zamilované romantické duše. Vinice se nachází v prudkém svahu a má dlouhou historii, s určitostí existovala už v čase Karla IV., pravděpodobně byla založena již dříve za Václava II. Pěstuje se zde například Sauvignon, Muškát moravský či Modrý Portugal a produkují se vína odrůdová jakostní i vína přívlastková. Z pražské zoo je na vinici jen pár kroků.


Hotel Royal Prague

Ubytování v Praze

Po celodenním programu v galerii, zoologické zahradě a vinici je vhodné mít zajištěný hotel a wellness v Praze. Proč nezvolit hotel v Praze 8 – Hotel Royal Prague, který spojuje tradici a vynalézavost s nadčasovým uměním pohostinství. Hotel v Karlíně nabízí diskrétní ubytování pro lidi, kteří si po náročném dni potrpí na klidnou eleganci a velkorysých službách. Díky hotelovému wellness centru se necháte hýčkat a obnovíte ztracenou energii. Hotel Royal Prague ve stylu boutique hotelu pozdvihuje současnou moderní eleganci na další úroveň. Jeho elegantní design klade důraz na tradici moderní a nadčasové architektury pro potěšení všech hotelových hostů.