Gröbovka

Vinici Gröbovka najdete v areálu parku Havlíčkovy sady na Vinohradech nedaleko Vršovic a Nuslí. Vinice na konci socialistických časů pustla, obnovena byla na začátku devadesátých let. Má rozlohu 1,7 ha a produkuje ročně přibližně 4000 litrů vína. Ve Viničním altánu je báječné posezení na terase s výhledem na vinici, na níž se pěstují například odrůdy Dornfelder a Ryzlink rýnský. Místní vína je samozřejmě možné zakoupit a ochutnat. Populární je vinobraní na Gröbovce, které se bude letos konat již podesáté, a opět se očekávají desítky tisíc návštěvníků.

Svatá Klára

Na sv. Kláru je vstup zpoplatněn, neboť je součástí pražské botanické zahrady. Je to úchvatné místo s výhledem na Trojský zámek a pražské panorama. Posezení na terase je jako zrozené pro zamilované romantické duše. Vinice se nachází v prudkém svahu a má dlouhou historii, s určitostí existovala už v čase Karla IV., pravděpodobně byla založena již dříve za Václava II. Pěstuje se zde například Sauvignon, Muškát moravský či Modrý Portugal a produkují se vína odrůdová jakostní i vína přívlastková. Rozloha vinice je 3,5 ha a od roku 2004 je její součástí i vinohradnická a vinařská naučná stezka určená pro širokou veřejnost. Do pražské zoo je to z vinice jen pár kroků.


Botanique hotel Prague

Jste-li v Praze na výletě či pracovní cestě a hledáte-li moderní hotel v centru města, proč nezvolit nekuřácký hotel Botanique jen několik minut chůze od Staroměstského náměstí. Přes dvě stovky prostorných pokojů, garáže pro parkování, Wi-Fi zdarma, stylové zařízení. Hotel má ideální polohu, která umožňuje se během minut ponořit do samotného srdce hlavního města i pražských vinic. Restaurace ve stylu bistra nabízí útulnou a uvolněnou atmosféru, v Bistro Praha si vychutnáte sezónní menu z čerstvých surovin inspirované současnými trendy ve spojení s tradiční českou kuchyní. V případě služebních cest a pracovních setkání je možné využít konferenční prostory Praha vybavené tím nejmodernějším zařízením.