Co by nemělo chybět?

V první řadě to jsou rozhodně hygienické potřeby, od kartáčku na zuby, přes zubní pastu, až po mýdlo. Zde samozřejmě často záleží na kvalitě hotelu, jelikož ty lepší kromě kartáčku vše ostatní nabídnou. Stejně tak nabídnou i ručníky, župany nebo další nezbytnosti. Rozhodně ale nezapomeňte přibalit léky, a to jak ty pravidelné, tak i takové, které se mohou hodit – na průjem, teploty či štípnutí hmyzem.

Samozřejmostí je oblečení. Máte-li zmapováno, jaké teploty vás čekají, je zbytečné brát si různé rezervy typu „co kdyby“. Bundy, svetry nebo dlouhé kalhoty můžete ve většině případů nechat doma. Raději se zaměřte na pohodlnou obuv na pláž, nebo na chození po městě. Dobrou volbou je značka Rider. Sandále a pantofle této značky dnes obléká většina světa a tak určitě chybu neuděláte. Taktéž ale nezapomeňte na plnou obuv, hlavně pokud je vyžadována třeba v rámci formálních večeří.

Doklady raději několikrát zkontrolujte

Vše výše uvedené jsou stále věci, které téměř bez obav koupíte na místě. Co ale nekoupíte, to jsou vaše doklady totožnosti. I pokud cestujete v rámci EU, doporučujeme cestovní pas – pokud ho máte. Pro mnohé cestovatele je zkrátka větší jistotou, než OP. Pokud letíte, nezapomínejte na připravené letenky, popřípadě s nimi související doklady, v rámci kterých vám bude vydán palubní lístek. Vše už poté doplňte jenom penězi, nebo připravenou platební kartou s povolenými výběry a platbami v zahraničí. Zde doporučujeme ověřit si výši denních a týdenních limitů.