Spojené státy americké jsou velká země, která toho může mnoho nabídnout. Pracovní příležitost, studium na univerzitách, poznání nové kultury.

Dříve pro nás bylo USA nedostupné. Nejprve z politických důvodů, později finančních. Dnes už je to naštěstí jinak. Do USA se dnes dostanete bez větších problémů a za celkem slušný peníz.

Kolik stojí letenka do USA?

Ve chvíli, kdy se pro cestu do USA rozhodujete, kladete si otázku, kolik to všechno bude stát. Na kolik vyjde letenka? Kolik peněz si mám vzít s sebou? Kolik mám našetřit?

Letenka něco stojí. Jak by také ne, když vzdušná vzdálenost Prahy a východního pobřeží Severní Ameriky je asi 6500 km.

Cenu letenky určuje mnoho faktorů, přesto se dá sehnat i výhodná letenka. Jelikož cestuje do USA stále více turistů, letecké společnosti se předhánějí v cenách a výhodných nabídkách.

• Cena levných letenek do USA začíná cca na 8000 Kč.
• Letenka na východní pobřeží stojí kolem 10500 Kč.
• Cena letenky na západní pobřeží se pohybuje kolem 12500 Kč.

Kdo chce na letence opravdu ušetřit, musí si porovnat nabídky jednotlivých společností a co je ještě důležitější, koupí si letenku s předstihem.

Vezměte v potaz také dobu, kdy se do USA vydáte. Vyhněte se státním svátkům, vánočním svátkům, Novému roku a hlavní turistické sezóně.

Jak najít letenku za slušnou cenu?
• Využijte vyhledáváčů levných letenek.
Buďte flexibilní a odlet přizpůsobte nabídce.
• Nevadí vám odlet třeba z Vídně, Mnichova či Krakova? Kdo se tam dokáže dostat, může na letence ušetřit pěkných pár korun.
Zpáteční letenka také může ušetřit nějakou tu korunu.

Na co před cestou do USA nezapomenout?

Velká louže je daleko, proto je dobré být připraven.

Nezapomeňte včas zažádat o vízum
Jeho vyřízení normálně trvá jeden až dva týdny. Od dubna do července se doba násobí, vyřízení víza do USA tak trvá 14–28 dní.
Náš tip: Znáte povolení ESTA? Vyřídíte jej snadno a rychleji než běžné vízum.

Sjednejte si cestovní pojištění
Nezapomeňte ani na cestovní pojištění. Nešetřete na něm, stát se může doslova cokoli. Stojí pár korun, ušetřit může statisíce.