Vánočními dárky nemusí být automobil ani silná motorka, přesto se však můžete i takto náročným partnerům trefit do vkusu.

I na první pohled neslučitelné zájmy a koníčky se dají při troše snahy skloubit. Vydejte se do Modeny, italského města, které je hrdé nejen na svoji bohatou historii a velké množství dechberoucích památek, ale také na jednu z posledních budov, která vzešla z dílny ateliéru Future Systems Jana Kaplického. Budova byla navržena jako Muzeum Enza Ferrariho a v jejích útrobách je skryto nepřeberné množství čtyřkolých miláčků oděných nejen do žluté a do červené barvy. Žlutě zářící hliníková střecha muzea ve tvaru kapoty oblíbeného italského vozu se zcela snoubí s italským citem pro design.

Projekt muzea tvoří dvě stavby. Jednou z nich je moderní stavba, která slouží jako hala pro všechny automobily. Rukopis Jana Kaplického zde poznáte okamžitě v podobě oblých tvarů zvlněné střechy. Druhá budova spadající do správy muzea, v níž se narodil Enzo Ferrari, zakladatel automobilky, musela nejprve projít celkovou rekonstrukcí.

Pokud stále ještě váháte, jestli svého partnera či partnerku potěšíte cestou za historií vozů Ferrari, můžete pod stromeček pro jistotu kromě letenky do Itálie přibalit také voucher, na němž se objeví hodinová jízda ve Ferrari. Ten můžete objednat na webových stránkách jedné z nejoblíbenějších firem na zážitky www.firmanazazitky.cz/darky-pro-zeny/. Kromě zážitků v podobě jízd v nejluxusnějších a nejrychlejších vozech světa tam můžete najít také nejrůznější tipy na výlety. Už věříte, že se dají skloubit i zdánlivě neslučitelné zájmy a přání?