Co můžete dělat v okolí?

Horská aktivní dovolená je samozřejmě spojena s potřebou dobrého vybavení. Pokud vyrážíte v zimě, jsou základem špičkově seřízené a navoskované lyže. Pokud v létě, je to určitě seřízené kolo, které je po technické stránce v prvotřídním stavu. Vyrazit ale můžete jenom tak na túru. Aby se pro vás stala zábavou, je třeba to nejdůležitější, a to horská či běžecká obuv, pro jejíž nabídku klikni sem. Vybrat správnou variantu je poměrně snadné. V první řadě by měla bota dokonale sedět, neměla by způsobovat otlaky a odřeniny, stejně jako by měla zajistit i dobrou cirkulaci vzduchu. Jedině tak nebudou vaše nohy ani po několikahodinových túrách nijak trpět.

Bez fyzické kondice to nepůjde

Ačkoliv vás nechceme odrazovat od návštěvy horských oblastí, musíme podotknout, že bez důkladné fyzické přípravy rozhodně nemá cenu vyrážet. Připravte se totiž na to, že při jakémkoliv výletu se vaše tělo bude muset vypořádat s:
● Řidším vzduchem
● Náročnějším terénem
● Několikahodinovou fyzickou námahou

Pokud chcete vše přežít ve zdraví, je třeba se alespoň několik týdnů před tím náležitě připravit. Dobrou cestou je posílení vašeho svalstva. Zde pomůže klasický běh, plavání či jízda na kole, nebo posilovací činky, které využijete i doma. Nejlépe v případě nepříznivého počasí, kdy zkrátka budete odkázáni na indoor cvičení. A jakmile začnete pociťovat výrazná zlepšení, je ideální doba k tomu, vyrazit na túru!