Odborníci v HUDYsportu pro vás tradičně připravili širokou nabídku vybavení pro cestování a kempink. V HUDYsportu nejdete zkušené cestovatele a lezce, kteří jsou ve vysokých horách i náročných podmínkách jsou jako doma, vědí, jak je životně důležité připravit si na cestu to správné vybavení. Proto vám poradí a doporučí ty nejvhodnější produkty přesně na míru. Neváhejte se zeptat a poradit, jejich vlastní zkušenosti a rady vás nic navíc nestojí.

A novinky z HUDYsportu jsou opravdu vychytávkami, s nimiž se nemusíte obávat žádných klimatických podmínek. Každý si do přírody bere mapu, „správný“ muž nosí i nůž, ale pohodlný spánek je pohodlný spánek. Jediná svého druhu na trhu je karimatka Mammut Light Pump Mat UL, kterou nafouknete pomocí integrované ruční pumpy během 25 sekund. Je navíc lehká, ve sbaleném stavu malých rozměrů a má technologii body mapping pro optimální izolaci. Už jste se probudili ráno jinde, než jste usnuli? Aby se vám to už nikdy nestalo, naši odborníci vám doporučují karimatku Mammut SlideStop. Lehká karimatka s protiskluznými panely zabrání sesunutí spacáku, spodní materiál grip TX navíc zajišťuje stabilitu karimatky na podložce. Ideální do alpských podmínek.


Lehký stan Rock Empire Trail pro dvě osoby a karimatka Mammut SlideStop

Váží „celých“ 910 gramů. O kom je řeč? O péřovém spacáku od tradičního výrobce Rock Empire. Peří je opět na výsluní a péřový spací pytel Hiker Lite je o 0,5 kg lehčí než ten se syntetickou náplní, což mu ale nijak nepomáhá v izolačních vlastnostech. O velikosti nemluvě. Maximální komfort zajišťuje unikátní spacák Millet Dreamer Composite. Jeho konstrukce kombinuje péřové a syntetické plnění. Spodní díl je plněn syntetickou izolací, která lépe odolává vlhku. Vrchní díl je naopak plněn peřím a zaručí maximální tepelný komfort. Ve vyšších nadmořských výškách je tento spacák naprosto neocenitelný.

Stan též vybírejte pečlivě, na odlehlých místech a v horách si svůj „domeček“ nosíte na zádech a každé kilo je znát. I na cykloturistiku se hodí lehký stan. Rock Empire Trail pro dvě osoby s váhou 2,2 kilogramů je ten pravý. Má navíc odolnou duralovou konstrukci v jednom celku. Nezanedbatelnou výhodou jsou i rozměry ve sbaleném stavu – pouhých 15×15×43 centimetrů.
(TIP: pokud si pospíšíte, ještě stihnete 30% slevu na spacáky, stany a camping!)


Vařič OmniLite Ti a nerezová souprava Makalu

Novinky značky Primus, to je revoluční outdoorové vaření pro každého. S vařičem OmniLite Ti uvaříte jeden litr vody za 2,5 minuty. Výkon 2600 W, minimální hmotnost 341 gramů včetně pumpy, část komponentů je vyrobena z titanu. Báječně uvaříte i v kompaktní soupravě Jetboil Flash. Nizoučká spotřeba plynu a neoprenem izolovaná nádoba integrovaná s vařičem. Ideální do záludného počasí, vařič Jetboil Flash by neměl chybět při vaší výpravě do hor ani pro pohodovou turistiku.

Bez pohodlného vaření se v horách neobejdete, ideální je třídílná nerezová souprava Makalu, dvě nádoby a pánev, to celé váží jen 690 gramů. A přidejte vysoce odolnou nerezovou termosku, dokonale těsnící a snadno vymyvatelnou.

Nejen na noc se hodí vysoce výkonná čelovka X-shot s dosvitem až 125 metrů. Svítivost 215 lumenů, váha pouhých 150 gramů včetně baterií.


Ledovcové brýle Base Camp

Pro pobyt ve velehorském prostředí jsou ideální ledovcové brýle Base Camp. Odnímatelné kožené krytky, tvarovatelné stranice i nosní opěrky, 100% ochrana proti UVA. Užitečné jsou i sportovní ultralehké brýle Eyemax s fotochromatickými zorníky, perfektně ošetřené proti mlžení, s protiskluzovým povrchem na stranicích i nosních opěrkách.

Užijte si vaše dobrodružství v pohodě a za každého počasí!