Owakudani – japonská vejce v sopce vařená

23.04.2011 | Vladimír Šťastný | 6 fotografií

Ve výšce 1044 metrů se vystupuje ve stanici Owakudani. Údolí je vlastně kalderou sopky, která zde řádila asi před 3000 lety. Unikající sirné výpary jsou důkazem o aktivní vulkanické činnosti. Japonci téměř nábožně pojídají vajíčka, která jim průvodci vaří v jednom z jezírek s horkou sirnatou vodou, dokud není skořápka černá. Prodávají se pouze po 5 kusech za 500 jenů. No, neochutnejte…

Bookmark and Share

JAPONSKO - související fotogalerie


25. 05. 2011 |

Japonsko: samurajský hrad Himedži, Hirošima a torii u ostrova Icukušima

29. 04. 2011 |

Kjóto – Gion, kde gejša dává dobrou noc

17. 04. 2011 |

Dokud neuvidíš Nikko

14. 04. 2011 |

Tokio tvořivé postmoderní doby