Hodí se do každého terénu

Velice důležité je, jak si vybrat trasy. Koloběžka má obrovské výhody v tom, že s její pomocí můžete zdolávat prakticky jakýkoli terén. Záleží jenom na vás, do čeho se pustíte. Pokud patříte mezi městské tvory, kteří se zřídkakdy dostanou do přírody, vězte, že i ve městě můžete koloběžku plně využít. Ideální terén je v parcích. Máte-li odvahu, klidně ale můžete na koloběžce jezdit i do práce. Máte tak zaručený každodenní sportovní trénink, pokud si jindy na sport nenajdete čas. Snadno tak můžete příjemným pohybem na koloběžce hubnout.

Bezkonkurenční prostředek do města

V podstatě můžeme říci, že pro cestování ve městě je koloběžka bezkonkurenčním dopravním prostředkem. Zvládnete s ní asfalt na silnici i chodník, travnaté plochy v parku, klidně můžete vjet do obchodního domu, kde jsou ke koloběžkám mnohem tolerantnější než k jízdním kolům. Leckde si můžete koloběžku vzít třeba i s sebou do hospody. Je navíc skladná a lehká. V místech, kde nemůžete jet, ji velice snadno přenesete v rukou, aniž byste se příliš předřeli. To jízdní kolo se pronese mnohem víc.

S přepravou to máte mnohem jednodušší

I v přírodě si můžete vybrat trasu podle svého gusta. Zvládnete asfalt silnic, prašné polní cesty, trávu i lesní jehličí. Pokud se vám nechce do kopce, jednoduše vezmete koloběžku do ruky či na záda a kopeček vyšlápnete po svých. Zkrátka koloběžka může kamkoli, kam byste vzali jízdní kolo, ba jsou její možnosti ještě mnohem širší. Třeba přeprava koloběžky je mnohem snazší než jízdního kola, takže si ji můžete klidně vzít třeba do vlaku či autobusu.

Zvládnete i MTB trasy

Proto dovolená na koloběžce nemá prakticky žádná omezení. V každém hotelu či ubytovně najdete se souhlasem majitele místo, kde můžete koloběžku zaparkovat. Zatímco při cyklistické dovolené jste omezeni právě sítí cyklostezek, u koloběžky prakticky žádná omezení nejsou. Je to taková malá štika mezi dopravními prostředky, se kterou se dostanete téměř kamkoli, mnohdy i do značně nepřístupného terénu. Leckde zvládnete i lesní terén, kořeny, kamínky, tedy trasy charakteristické spíše pro MTB čili pro horská kola. Na náročnějších skalnatých terénech je potom lepší koloběžku přenést.

Nebojte se ani horských výjezdů

Pokud se nebojíte a umíte pořádně brzdit, můžete to klidně i rozpálit z kopce dolů. S naprostým klidem můžete předjet i cyklisty a na rozdíl od nich nemusíte šlapat. A rychlejší můžete být i do kopce. Takže si bez obav můžete naordinovat i nějaký horský výlet po českých a moravských horách. Zároveň i poznávací cesty jsou vhodnou variantou. Můžete do programu zařadit i výjezdy na hrady a zámky umístěné v kopcích, i to vaše koloběžka zvládne.