Kapverdy – skrytý poklad blízko domova

Jelikož v zimě bývá sychravo a brzy se stmívá, mnozí z nás zatouží po návratu vřelých letních dnů. Chcete si vychutnávat sluneční paprsky, osvěžující nápoj na terase a hodiny plné světla? Nemusíte čekat na léto! Vyrazte na Kapverdské ostrovy, kde se můžete těšit ze spousty slunečního svitu a krásně teplého moře.

Období mezi zářím a lednem tu bývá nejteplejší částí roku. Průměrná denní teplota je 27 °C, ideální pro odpočinek i sport. Každý ostrov je jedinečný a všechny poskytují rozličné možnosti od kilometrů bílých pláží na ostrovech Boa Vista a Sal po nádherné vrcholy na Santo Antao. Uspokojí tedy potřeby každého návštěvníka.

Přitom ještě nebyly objeveny širokou veřejností, a tak si můžete užívat dovolenou bez davů turistů. Kapverdy navíc leží pouhých 6 hodin letu od západní Evropy a letenky i ubytování v zimních měsících vyjdou levněji než v červenci nebo srpnu.

Egypt – brána Afriky s léčivou oázou

Také Egypt patří mezi nejlepší zimní destinace, jelikož je výhodný z hlediska vzdálenosti, ceny i počasí. Báječnou letní atmosféru nabízí např. Hurghada, úchvatná pláž Agiba i střediska u Rudého moře, kde jsou křišťálově čisté vody, jemný písek a kouzelné korálové útesy.

Vyhledávaný cíl představuje oáza Síwa v Libyjské poušti na západě země. Zdejší terapeutické pískové lázně a solná jezera se využívají k léčbě impotence, artritidy i revmatu. Bohaté možnosti pro kempování a sandboarding zaručují, že se tady rozhodně nebudete nudit.

Dubaj – zářivá pouštní perla

Opalování na čisté písečné pláži s výhledem na azurové moře je po strádání v ponurých zimních podmínkách určitě vítaným zpestřením, ale možná prahnete po něčem víc. Chcete, aby vás prázdninová destinace také bavila, a proto by právě Dubaj měla být na vrcholu vašeho seznamu.

Nablýskaná lokalita ve Spojených arabských emirátech vystrkuje k nebi gigantické mrakodrapy a hýří luxusními nákupními centry. Prohlédněte si nejvyšší mrakodrap na světě Burj Khalifa, navštivte ostrůvek Palm Jumeirah a zažijte vzrušení v krytém zábavním parku IMG Worlds of Adventure.

Leden a únor, kdy se můžete těšit z příjemných teplot mezi 20 a 25 °C, jsou nejvhodnějším obdobím k dovolené v Dubaji. Jindy zde bývá příliš velké horko.

Závěr

S Kapverdami, Egyptem a Dubají v zimě nesáhnete vedle. Čeká tu na vás slunná dovolená a užijete si teplo. Nebo máte další tip? Podělte se s námi.