Dokonalý luxus a špičkové služby

Touto cestou dnes jde hlavně ta nejnáročnější klientela, která chce své peníze utratit skutečně tak, aby vše bylo spojeno s něčím unikátním. Mohou to být luxusní pokoje, skvělá gastronomie, stejně jako wellness centrum. A to může nabídnout třeba ubytování ve Sliezskom domě, tedy v hotelu, který navíc nabídne dokonalé prostředí Tater. Plánujete-li výlet k východním sousedům a na luxus si potrpíte, je to dobrá volba.

Čundr a dovolená pod stanem

Mnoho lidí však miluje přírodu natolik, že chce být její součástí. I to může být pro někoho ukázka dokonalé dovolené. Stačí zabalit několik nejnutnějších věcí, sednout na vlak a vyrazit do kempu, nebo i osady, kde je umožněno stanování. A zde už stačí jenom postavit stan, zapálit oheň a vybalit strunné nástroje, tedy kytary. A hudba spojená se zpěvem trampských písní se může z takových tábořišť nést krajinou až do rána.

Nádherné pláže a čisté moře

I taková může být představa dovolené, která doslova nadchne. Příjemná písčitá pláž s horkým pískem, čisté moře s drobnými vlnami a ničím nerušený odpočinek. Nutno říci, že taková dovolená dnes patří mezi ty nejvyhledávanější varianty, což potvrzují i četné cestovní kanceláře. Mnoho lidí si tak plní sen, který jim byl v minulém režimu zapovězen. A jaká místa lákají nejvíce? Určitě je to:
● Řecko
● Itálie
● Chorvatsko
● Španělsko

Poznávání přírody a památek

Takzvaná aktivní dovolená. I ta je cílem cest mnoha tisíců lidí. Nejčastěji své aktivity směřují buď do míst s vysokou koncentrací historických architektonických památek nebo do oblastí s nádhernou přírodou, kam lidská noha vkročí jenom minimálně.