V Nízkých Tatrách se ocitnete v prastarých lesích, v nichž žije mnoho zvěře, mezi nimi i medvědi. Ti zde žili i v pradávných dobách, v Medvědí chodbě Demänovské jeskyně svobody se nalezlo množství kostí jeskynního medvěda. Atraktivní je i Demänovská ledová jeskyně, o níž se v turistických příručkách psalo už v 19. století. I ledová jeskyně patří mezi naleziště kostí vyhynulých jeskynních medvědů. V minulých staletích je lidé považovali za kosti draků, proto se jeskyni říkávalo Dračí. Na Chopku ale na medvěda nenarazíte. Pokud máte menší děti, které si na výstup netroufnou a brzy se unaví, je Chopok dostupný lanovkou. A seshora si můžete užívat nádherných výhledů!

A jak se v Nízkých Tatrách či jinde na Slovensku ubytovat? Pronájem chaty ve slovenských horách je vhodnou variantou pro rodiny, které chtějí prožít pohodovou a aktivní dovolenou uprostřed krásné přírody. Zároveň je dobrou oddychovou volbou pro lidi, kteří stráví většinu času v kanceláři a trpí dlouhou pracovní dobou. Během dovolené ve slovenských horách každý načerpá ztracenou energii a do všedního života se vrátí jako znovuzrozený.

Ubytování zabezpečuje Kiskatravel.sk. V základním vyhledávání si stačí vybrat typ ubytování – chatu, penzión, hotel nebo wellness, případně lokalitu, zadat termín pobytu a počet osob. Na základě určených kritérií pak můžete jednoduše vybírat ze zobrazených možností. Nabídka ubytování na Slovensku je opravdu široká. Můžete si tedy vybrat dle chuti klidnější místo hluboko v přírodě, nebo rušnější středisko, kde budete více přemýšlet, co dnes na sebe na večeři. Zvláště během wellness pobytu se hodí elegantní šperky swarowski. A na večer do baru? Originální tričko na dovolenou si můžete koupit zde.

V široké nabídce ubytování si vyberou i podnikatelé, kteří by si přáli uprostřed horské přírody uspořádat pro své obchodní partnery konference, semináře, večírky, wellness pobyty. Možná pak budete potřebovat tlumočení.